Menu
Cosul tau

Butasi de vita de vie, Moldova, 1 bucata, SemPlus

Butasi de vita de vie, Moldova, 1 bucata, SemPlus
Butasi de vita de vie, Moldova, 1 bucata, SemPlus
  • DISPONIBILITATE: Disponibil
  • Producator: Semplus
  • Cod produs: 00004848
Vizualizari: 205

Are frunzele mari, rotungite, cu cinci lobi, cu marginea aproape intreaga sau cu inciziuni nu prea mari. Pe suprafata inferioara a limbului frunzei observam perisori. Ciorchinele are forma cilindrica sau conica, cu o densitate mijlocie a boabelor si greutatea de aproximativ 385 g. Cei mai mari cantaresc pina la 1 kg. Bobitele sunt mari (2,5x1,9 cm), ovale, de culoare violeta-inchisa acoperite cu un strat pronuntat de pruina. Pielita este de obicei groasa, densa si dura; pulpa de consistenta carnoasa si crocanta; gustul este simplu.

Moldova este un soi cu crestere viguroasa, fapt de care trebuie sa tinem cont la terminarea schemei de plantare. In cazul densitatii excesive a butucilor, se observa o crestere intensiva a partii vegetative in detrimentul recoltei. In acest caz strugurii devin rari, dispersati si relativ mici; bobitele, de asemenea se micsoreaza si in aceste conditii sunt binevenite formele butucilor cu bratele lungi si amplasarea libera a lastarilor. La efectuarea procedeelor tehnologice este necesara reprimarea cresterii vegetative a lastarilor, fapt ce stimuleaza coacerea boabelor si imbunatatirea aspectului strugurilor.

Soiul prefera solurile calde, bine asigurate cu hrana si umeditate. Rezistenta la ger este mijlocie: -22º C. Soiul este destul de rezistent la bolile criptogamice. Impotriva manei si fainarii sunt necesare mai putine prelucrari cu preparate chimice, comparativ cu alte soiuri.

Acest produs este ambalat pentru SemPlus, fiind ales cu multa grija pentru clientii nostrii.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha